Park Vizionara

Park Vizionara čine nekoliko ključnih i medjusobno povezanih objekata:

Muzej proroka Tarabića

Muzej će biti organizovan u 3 zasebne celine.

Spomen soba, u kojoj su proroci spavali biće preuređena u apartman u kome će oni posetioci koji veruju njihovim vizijama moći da provedu samo jednu noć.

Drugi deo će biti posvećen istoriji ljudi zaseoka Tarabići, svim njihvovim pretcima koji su tamo živeli i drugima čijom je zaslugom proročanstvo Tarabća sačuvano i preraslo u mit.

U glavnom delu Muzeja će biti postavka sa slikama i tekstom najznačajnih predskazanja iz njihovih vizija i multimedijalna prezentacija sa holografskim efektima.

Virtualnom  projekcijom vratićemo posetioce kroz vreme, 200 godina unazad u planinu Taru, gde su Miloš i Mitar provodili dane sa svojim stadima, među vukovima, lisicama, medvedima i tamo imali  “tajnu vezu sa svetom budućnosti”.

Lepota ovakvog virtualnog putovanja je u tome što svako može da doživi svoj lični doživljaj ove legende.

Kapela

Ova mala, jednostavna pravoslavna kapela, bez nekih velikih raskošnih elemenata biće posvećena Svetom Vladiki Nikolaju Velimiroviću. Vladika Nikolaj je bio pisac predgovora prve knjige posvećene prorocima Tarabićima ‘’Tajanstvene pojave u našem narodu’’ – Kremansko proročanstvo, koju je napisao Dr.Radovan Kazimirović, i u porodici Tarabića se ova knjiga smatrala za jedinu autentičnu.

Teslin Toranj i Laboratorija

U svom predgovoru knjige ‘’Tajanstvene pojave u našem narodu’’ ne slučajno, Vladika Nikolaj spominje i Nikolu Teslu. To je bio razlog da se kao treći ključni objekat u našem parku postave stilizovane kopije čuvene Tesline Antene iz Long Ajlenda i Tesline laboratorije iz Kolorada. Teslinu antenu, koja će biti postavljena medju visokim borovima u našem Parku, kod nas će nositi naziv ‘’Toranj tišine’’ i posetioci će moći da u njenoj blizini dožive Tesline reči: ‘’Biti sam to je trenutak kada se ideje radjaju, biti sam to je tajna otkrića’’.

U stilizovanoj kopiji Tesline laboratorije iz Kolorado Springsa posetioci će moći da se upoznaju sa Teslinim idejama iz oblasti nauke i duhovnosti i da uživaju u demonstraciji njegovog najvećeg transformatora od 12 miliona volti.

Futurističke kućice

Ove tri male futurističke kućice, koje potpuno izgledaju kao borovi biće jedinstvena turistička ponuda posetiocima koji žele da provedu vreme u ovom fascinantnom i misterioznom selu.

Objekat na potoku

Zgrada na potoku čini deo  Parka Vizionara. Projektovana je da bude u staklu da bi posetioci mogli da uživaju u ovoj živopisnoj dolini sa neverovatnom prirodom, mističnim kamenom i drvećem starim preko 2 veka. U njoj će biti info centar, prostor za izložbe, seminare i druge prezentacije. Na krovu je planiran bar sa velikom terasom, sa pogledom na okolna brda puna borove šume.